Hva tenker dagens lærlinger om svart arbeid?

De fleste ønsker å bruke seriøse håndverkere på bygge-prosjekter. Hør hva ungdommen mener og forstå mer om hvorfor hvitt arbeid er viktig. Takk for at du er en Medbygger!

6 gode grunner for hvitt arbeid

Lønn

Håndverkere i seriøse bedrifter er sikret lønn, pensjon og forsikring. Lærlinger får praktisk erfaring og lønn under utdanning.

Lærling og lønn

Garantier

Bruker du seriøse håndverkere får du garanti på jobben og går noe galt blir det rettet opp.

Mer om konsekvenser

Sikkerhet

Ordentlig bedrifter sørger for at håndverkere arbeider i trygge omgivelser. Du som kunde slipper ansvaret for sikkerheten.

Slik handler du trygt

Fagkompetanse

Støtter du seriøse bedrifter støtter du lærlinger og utvikling av riktig fagkompetanse. Fagutdanning er også viktig for mange som ikke trives på skolebenken.

Mer om lærlingers rettigheter

Rettferdig konkurranse

Handler du hvitt, støtter du seriøse bedrifter og at disse kan leve videre, uten av å bli utkonkurrert av svart arbeid.

Finn en seriøs håndverker

Opprettholder velferden

Ordentlige håndverksbedrifter betaler skatt til staten. De bistår til at velferd som sykehus, skoler og transport-tilbud opprettholdes for alle.

Flere grunner for hvitt arbeid
Jeg har vært heldig med hvor jeg har fått jobb, og at det har vært et seriøst og helhetlig utdanningsløp.
Emilie Nilsen Fon Anlegg

Takk for at du støtter lokale fagfolk!

Takk for at du bruker lokale håndverkere og medbyggerbedrifter! Det sikrer arbeids- og lærlingeplasser og verdiskapning der du bor. Du kan ha en betydning, uansett om det er små eller store byggeprosjekter – velg lokale seriøse bedrifter!

Finn din lokale håndverker!

Medbyggerne leder an for hvitt arbeid

Medbyggerne er et samarbeid mellom offentlig sektor, partene i arbeidslivet og bygge- og anleggsbransjen i Vestfold og Telemark – for å fremme hvitt arbeid.

Lærlinger - sammen om hvitt arbeid

Medbyggerne skal skape gode holdninger hos unge skoleelever og lærlinger. Vi er derfor en del av undervisningsopplegget. I 2023 ble det også holdt to store seminarer for å sette hvitt arbeid på agendaen hos lærlinger i Vestfold og Telemark. Totalt 700 unge lærlinger deltok.

Les mer om Medbyggerne Ung